top of page

INFO

takjes-bruin.png

Mindfulnest is een plek om tot rust te komen & zich veilig te voelen.

Waar niets moet en alles mag.

 

Rose Baudoncq

Anker 1

Mindfulnest is een praktijk voor kinderen en gezinnen die kampen met stress en onzekerheden.

 

Gezinnen worden bij Mindfulnest op weg geholpen om meer veerkracht in hun leven op te bouwen. Hierbij staat zelfzorg centraal en durven we opnieuw verbinding maken met elkaar. Mindfulness is geen trukendoos of een 'quick-fix' maar een alternatieve manier van leven in onze individualistische en prestatie gerichte maatschappij.

Op dinsdag is er een vaste zitdag bij Mindfulnest van 9u-20u.

Rose is ook op andere dagen beschikbaar voor therapie bij de psychologenpraktijk het Woordbos in Astene.

Waarom is mindfulness zo doeltreffend?

 

In de introductieles leg ik de oorsprong en functie van stress uit. Stress heeft een biologische en evolutionaire functie; het zorgt ervoor dat we bij bedreiging zullen bevriezen, vluchten of vechten.

 

Gelukkig kent onze huidige maatschappij minder  levensbedreigende situaties in vergelijking met de oertijd, maar helaas wordt dezelfde stress-reactie getriggerd maar nu bij alledaagse situaties zoals jouw kinderen op tijd naar school brengen. Hormonen zorgen ervoor dat we niet meer helder en bewust kunnen denken, we zijn niet meer empathisch en reageren automatisch, vaak met als gevolg conflict. 


Daarnaast leven we in een vertekend beeld van de realiteit. We lopen verloren in gedachten over gisteren of morgen waardoor stress zich opstapelt.

De achterliggende reden van stress en onzekerheid is dat we vaak een vertekend beeld hebben van de realiteit. We lopen verloren in gedachten over gisteren of morgen waardoor we veel stress ervaren.

Het is wetenschappelijk bewezen dat onze aandacht meer gaat naar dingen die slecht gaan -negativity bias- en naar de dingen die onze concepten en oordelen bevestigen -affirmation bias-. Dat betekent dat we een vertekend beeld krijgen van de realiteit. We lopen vast in onze negatieve gedachtenpatronen en zien meer van wat we al weten en vrezen.

Met mindfulness trainen we onze aandacht.

We leren terug voeling te krijgen met ons lichaam en de stress-signalen op te vangen voor ze deze actie spiraal in gang zetten. We nemen een adempauze zodat we bewust kunnen kiezen hoe we met een situatie omgaan en niet meer slaaf zijn van onze stresshormonen.

We oefenen om aandacht te brengen in het hier en nu, om ook het positieve te zien, zodat we een gebalanceerdere realiteit ervaren. Onderzoek toont aan dat dit emotioneel welzijn en geluk positief beïnvloedt. Hoe meer we geluk zien, hoe gelukkiger we ons voelen. 

 

Met mindfulness leren we aandacht te hebben voor wat we precies ervaren op elk moment: je kind dat rustig tekent, een intense knuffel, een warme kop koffie,… Wat meer kunnen we onszelf en onze kinderen geven?

We hebben cursussen Mindful opgroeien voor kinderen en Mindful opvoeden voor ouders. Bij kinderen wordt de cursus op een speelse manier aangeleerd.

Deze cursus kan in groep, met ouder(s) of individueel.

 

Bij ouders reiken we praktische tools aan om de dagelijkse stress te overleven en meer in verbinding te staan met je kinderen. Ook deze cursus kan in groep of individueel gevolgd worden.

Waarom zijn er ook trajecten op maat?

Soms wensen kinderen en ouders persoonlijke begeleiding, op maat van hun zorgen en noden. Heeft je kind het met iets specifiek moeilijk? Dan kunnen we via een individueel traject gerichter aan de slag. Tijdens de individuele therapie gaan we samen op zoek naar jullie krachten en valkuilen. Creatief, mindful, samen. Met de nadruk op zelfzorg, verbinding en mildheid.Met respect voor jouw eigenheid en die van je kind. Jij bent ten slotte de expert van jouw gezin. 

We beginnen met een intake met ouder en kind en stellen samen de doelen op in een gezinsplan. Er is de mogelijkheid om individuele begeleiding te starten waar je kind centraal staat, dit kan via gesprekstherapie maar ook via creatieve- en speltherapie. Ook ouderbegeleiding rond opvoedkundige thema’s en gezinsbegeleiding wordt aangeboden.

Ten slotte is het mogelijk om de cursus mindfulness via een individueel ouder-kind traject te volgen in plaats van in het groepsaanbod.

Anker 2
Anker 3
Anker 4

het prijssysteem

De prijzen voor individuele therapie staan vast, maar voor de groepscursussen

volgen we een speciaal prijssysteem:

Het bepalen van je financiële draagkracht is een oefening om mindful je grenzen te voelen,

zowel naar onder als naar boven toe. Geef wat je kan. Ga na wat het voor jou waard is.

Dit prijssysteem is gebaseerd op vertrouwen, bewustzijn en toegankelijkheid.

Gezinnen kunnen zelf kiezen hoeveel ze bijdragen. Er zijn 3 prijsklassen,

maar het is geheel aan jullie dewelke jullie kiezen.

kansen nemen

Heb je het als gezin niet breed en maak je je geregeld zorgen om geld? Voel je je in een kwetsbare situatie, zeker als het om extra uitgaven gaat?

Neem dan de kans om bij Mindfulnest een haalbaar tarief aan te vragen. Zo kan je zonder extra financiële zorgen begeleiding krijgen die jij en je gezin verdienen.

Weet je niet goed of je onder deze categorie valt?

Een goede richtlijn is de Uitpas aan kansentarief en/of een verhoogde tegemoetkoming bij de mutualiteit.

PRIJSLIJST:

 

Introductieles cursus

20 EUR

cursus (8 lessen)

250 EUR

jaarcursus (voor ouders)

300 EUR

op kamp (prijs per dag)

55 EUR

kansen appreciëren

De meeste mensen zullen onder deze categorie vallen. Je hebt niets te kort, maar ook niets te veel.

 

Je apprecieert de kansen die Mindfulnest via dit prijssysteem aanbiedt maar het is moeilijk voor jou om een ander hierbij extra te ondersteunen. Je betaalt graag het gemiddelde tarief.

Weet je niet goed of deze categorie bij jou past?

Een goede richtlijn is dat je ook dingen kunt kopen die niet noodzakelijk zijn:een luxe koffiezet, een elektrische fiets, dat zalando kleedje, een nieuwe tablet, ...

PRIJSLIJST:

 

Introductieles cursus

30 EUR

cursus (8 lessen)

290 EUR

jaarcursus (voor ouders)

360 EUR

op kamp (prijs per dag)

75 EUR

kansen geven

Je werkt hard, maar verdient ook goed. Je gezin heeft niets tekort en dat gunnen we je ten harte.

Je wilt graag solidair zijn en anderen kansen geven. Door deze categorie te kiezen gun je het anderen die het financieel moeilijker hebben.

Weet je niet goed of je binnen deze categorie past?

Dit kan een richtlijn zijn;

Je gezin heeft alles wat het nodig heeft: jullie droomhuis, twee auto’s, meerdere keren per jaar op reis, de nieuwste snufjes van de mooiste kleren tot elektronische gadgets.

PRIJSLIJST:

 

Introductieles cursus

40 EUR

cursus (8 lessen)

330 EUR

jaarcursus (voor ouders)

420 EUR

op kamp (prijs per dag)

95 EUR

Wist je dat veel ziekenfondsen de cursussen bij Mindfulnest terugbetalen?

 

Aangezien Rose Baudoncq gediplomeerd psychologe is, valt dit onder psychotherapie. In het bepalen van jouw prijs kan je dus ook rekening houden met jouw korting.

Zie hier een overzicht.

Kijk zeker ook even naar onze annuleringsvoorwaarden!

bottom of page